Pensioenregister vanaf 6 januari 2011 in de luchtPosted by On

Start pensioenregister op 6 januari 2011

Op 6 januari 2011 wordt de website mijnpensioenoverzicht.nl gelanceerd. Op deze site zien deelnemers hoe hun pensioenopbouw ervoor staat. Niet alleen het pensioen via de werkgever, maar ook het AOW en wat nabestaanden krijgen bij overlijden van de deelnemer.

De site is ontwikkeld door de Stichting Pensioenregister. Dit is een samenwerkingsverband tussen de circa 600 pensioenfondsen en -verzekeraars in Nederland en de Sociale Verzekeringsbank. Ook start op 6 januari een massamediale campagne om mijnpensioenoverzicht.nl bekend te maken onder een breed publiek.

Voor wie is mijnpensioenoverzicht.nl?
De site is bedoeld voor mensen die inzicht willen hebben in hun AOW en het pensioen dat zij via hun werk opbouwen. De site geeft ook inzicht in pensioenen die bij vorige werkgevers zijn opgebouwd en zijn achtergelaten bij het oude pensioenfonds of -verzekeraar. De website geeft alleen informatie over de AOW en tweede pijler pensioenen die nog niet uitgekeerd worden. Gepensioneerden zien niet wat zij aan pensioenuitkeringen ontvangen.

Reacties zijn uitgeschakeld