Uitvaart

Reigerdael Assurantiën adviseert en bemiddelt in verzekeringen voor begrafeniskosten en crematie. Vragen over uitvaartverzekering kunt u rechtstreeks stellen via e-mail: uitvaart@reigerdael.nl

Wat is een uitvaartverzekering?

Een uitvaartverzekering of begrafenisverzekering heeft twee hoofdvormen. U kunt kiezen voor een verzekering die bij overlijden geld uitkeert, of een polis die de begrafenis of crematie regelt. Als de verzekeringsmaatschappij de uitvaart regelt, spreken we van een verzekering in natura.

Ook alle bijkomende kosten, zoals opbaren, vervoer, rouwkaarten en dergelijke kunnen via een naturaverzekering worden geregeld. Bij een verzekering die geld uitkeert na overlijden, wordt alleen het verzekerde kapitaal ter beschikking gesteld. De uitkering van dit kapitaal staat los van de werkelijke kosten van de uitvaart, terwijl de nabestaanden alles zelf moeten regelen.

De kosten van een uitvaart

De kosten van een uitvaart lopen erg uiteen. U kunt ervoor kiezen om een uitgebreide uitvaart met een mooie luxe uitvaartkist en bijvoorbeeld een uitgebreide catering na die tijd te regelen. Maar u kunt er ook voor kiezen om alles kleinschalig en in besloten kring te laten uitvoeren. Een uitvaart brengt echter altijd kosten met zich mee. De uitvaartkosten in Nederland zijn gemiddeld €6.000 tot €15.000.

Een uitvaartverzekering afsluiten

Reigerdael Assurantiën adviseert en bemiddelt in verzekeringen voor begrafeniskosten en crematie. Vragen over uitvaartverzekeringen kunt u rechtstreeks stellen via e-mail: uitvaart@reigerdael.nl

U kunt bij ons advies krijgen over uw huidige uitvaartverzekering of over de mogelijkheden om een nieuwe uitvaartverzekering af te sluiten. U betaalt hiervoor een adviesvergoeding. U kunt er echter ook voor kiezen om zelf via het internet een uitvaartverzekering af te sluiten. U kunt dit bij de meeste verzekeraars via de website regelen. Houdt u er rekening mee dat zij daarvoor kosten in rekening brengen.

Contact