Dienstverlening Reigerdael

In onze dienstverleningsdocumenten vindt u informatie over de manier waarop wij werken, wat u van ons kunt verwachten en wat wij van u verwachten. Ook onze positie als tussenpersoon, ten opzichte van verzekeraars en financiële instellingen, is daarin beschreven. De genoemde tarieven geven een indicatie van de kosten. Wat in rekening wordt gebracht is afhankelijk van de (verwachte) te besteden tijd.

Dienstenwijzer Dienstverleningsdocumenten

 

Reigerdael treedt op als adviseur en bemiddelaar in schadeverzekeringen en producten die worden gerekend tot z.g. “complexe producten”. Denk bij dat laatste aan levensverzekeringen (waaronder uitvaart), producten voor vermogensopbouw, hypotheken en inkomensverzekeringen (bij werkloosheid en arbeidsongeschiktheid)

Hier vindt u onze dienstenwijzer met een omschrijving van ons kantoor en de wijze waarop wij onze diensten aanbieden en uitvoeren.

 

Schadeverzekeringen:

 

Deze producten worden vrijwel altijd aangeboden op basis van een premie waar ook de bemiddelingskosten bij zijn inbegrepen, de z.g. “provisie”. Afhankelijk van het product kan de provisie liggen tussen 10% en 25% van de door u betaalde premie (exclusief eventuele assurantiebelasting).

Voordeel van deze methode is dat u geen afzonderlijke facturen hoeft te verwachten voor aanvullend advies of bemiddeling, bijvoorbeeld in geval van schade. Een abonnementssysteem zou een oplossing kunnen zijn, maar dat betekent dat een extra administratieve last in de dienstverlening ontstaat die voor de totaalprijs ongunstig uit zal pakken voor de verzekerde, omdat deze uiteindelijk voor deze extra kosten op zal draaien. Reigerdael houdt daarom in beginsel vast aan het systeem waarbij provisie deel uitmaakt van de prijs bij schadeverzekeringen.

Uitzonderingen zijn mogelijk.

Als uitsluitend wordt geadviseerd, zonder bemiddeling, dan worden voor onze werkzaamheden afzonderlijke afspraken gemaakt. In dat geval kan sprake zijn van BTW, wat in bepaalde gevallen de kostprijs verhoogt (als u in uw hoedanigheid als particulier opdrachtgever bent of als u een niet BTW-plichtige ondernemer bent). De richtprijzen (uurtarief) voor deze werkzaamheden vindt u in het dienstverleningsdocument “Risico’s afdekken”.

Overige producten: 

De hieronder weergegeven links verwijzen naar de specifieke documenten van de complexe producten.

Dienstverleningsdocument “Beloningsbeleid Reigerdael B.V.”

Vergelijkingskaart(en):

Vergelijkingskaart hypotheek 

Vergelijkingskaart vermogen opbouwen

Vergelijkingskaart risicos afdekken