Gasbol ‘De Stip’ onthuld.Posted by On

Living Industry Emmen onthult gasbol Toyisme kuntswerk.

Gasbol 'De Stip' beschildert door ToyistenOnder grote belangstelling is op 4 juni jl. de gasbol, al jaren een baken op het bedrijventerrein Bargermeer, onhuld door een groep basisschool leerlingen uit Gees. Voorafgaand aan de onthulling werd iedereen die dit project mogelijk heeft gemaakt nog in het zonnetje gezet, tijdens een presentatie op de Stenden Hogeschool die tegenover de gasbol is gevestigd aan de Statenweg.
 
In 2009 is het kunstproject opgezet om de gasbol van Emmen een nieuw leven te geven als een kunstobject, dat zijn gelijke op de wereld niet kent.
 
Een jaar lang hebben 17 Toyistische kunstenaars uit verschillende landen gewerkt aan dit project. De gasbol van het voormalige Essent (thans Enexis) is door de Toyisten omgetoverd in een enorm bolvormig schilderij. Het ontwerp kon worden gerealiseerd door bijdrages van vele sponsors.
 
In totaal zijn er 6.000 manuren in de realisatie van dit kunstwerk gestoken, dat is gemaakt in opdracht van stichting Living Industry Emmen. ‘De Stip’ moet het verleden, heden en de toekomst van energiewinning gaan verbeelden. Vanaf 4 juni staat Emmen ‘bol van de energie’.
 

Spectaculair kunstwerk.

Met de onthulling is Emmen een spectaculair kunstwerk rijker. De 22 meter hoge bol, met een oppervlakte van 1.200 m² is het grootste kunstwerk in Nederland.
 

Reigerdael betrokken bij het project.

Reigerdael was als assurantieadviseur op het project betrokken en heeft gezorgd voor verzekering van het werk en de organisatie. 

Klik op onderstaande afbeelding om naar de website te gaan over de Toyisten en het project.
 

De onthulling van 'De Stip'
 

Zie ook onze pagina met een uitgebreide uitleg over de CAR-verzekering.

 
 

Reacties zijn uitgeschakeld