NBVN opgerichtPosted by On

Op 27 mei 2010 is de Nederlandse Branche Vereniging Notariaat opgericht. Deze nieuwe brancheorganisatie heeft als hoofddoel de belangen van notarissen te behartigen. Daarnaast wil men het imagoprobleem bij de consument, waar de sector mee te kampen heeft, aanpakken.  

Doelstelling

De NBVN wil primair een beter notariaat waarin de “stem” van notarissen, kandidaat notarissen en notarieel medewerkers beter naar voren komen. De primaire doelstelling is behartigen van belangen van deze drie groepen in de breedste zin des woords teneinde bij te dragen aan een groeiend en structureel beter notariaat.
 

Samenwerking met de KNB

De oprichting van de NBVN is geen aanval op de Koninklijke Notariƫle Beroepsorganisatie (KNB). Op veel terreinen kunnen beide organisaties goed samenwerken. De NBVN wil echter meer betekenen voor de notaris die bijvoorbeeld vragen heeft over de ondernemingskant. De individuele notaris kan met deze vragen niet bij de KNB terecht.

Eerder initiatief

Al eerder werd er een initiatief genomen om op te komen voor de notariĆ«le sector. Als gevolg van de groeiende onvrede onder notarissen over de behartiging van hun belangen werd destijds De Nieuwe Stempel opgericht. De Nieuwe Stempel bestaat nog steeds en het is de bedoeling dat deze organisatie opgaat in de NBVN.

Voor meer informatie over de Nederlandse Branche Vereniging Notariaat gaat u naar de website: www.nbvn.nl

Voor het krantenartikel uit de Telegraaf van 28 mei jl. klikt u op de afbeelding hieronder:

Reacties zijn uitgeschakeld