AOV met starterskorting

Vooral voor de beginnende ondernemer is het heel belangrijk dat bij ziekte een inkomen gegarandeerd is. Om het de starter aantrekkelijk te maken wordt vaak een starterskorting gegeven.

Hoe werkt de starterskorting?

Als een AOV wordt gesloten binnen 3 jaar na starten als zelfstandig ondernemer, dan geven verzekeraars doorgaans voor de eerste  3 jaar een korting.

In het eerste verzekeringsjaar is dat meestal 30%, in het tweede 15% en in het derde jaar nog 7,5%.

 

Zo kan een startende ondernemer toch een betaalbare verzekering afsluiten, die voldoet aan de belangrijkste kwaliteitseisen die voor het beschermen van inkomen bij arbeidsongeschiktheid gewenst is.

 

Als alternatief voor de starterskorting kan bij sommige maatschappijen ook worden gekozen voor een vaste korting van 5% op de premie gedurende de hele looptijd van de verzekering. Deze mogelijkheid levert op de lange termijn meer voordeel op, maar betekent bij aanvang wel een hogere premie.

 

De premie voor inkomensverzekeringen is aftrekbaar voor de inkomstenbelasting. Als de premie wordt voldaan door de onderneming, bijvoorbeeld bij een B.V., dan is deze als bedrijfslast aftrekbaar.

 

Advieskosten voor een privé gesloten arbeidsongeschiktheidsverzekering komen sinds 1 januari 2013 niet meer in aanmerking voor aftrek van inkomstenbelasting.