‘Afschaffen hypotheekrenteaftrek bespreekbaar maken’Posted by On

De RTL Z kijker heeft gesproken. ‘Maak het afschaffen van de hypotheekrenteaftrek bespreekbaar’. Dat is tenminste de mening van maar liefst 69 procent van de mensen die hun stem hebben uitgebracht via een poll op de website.
 

IMF

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) stelde eind maart in een rapport dat ‘de genereuze hypotheekrenteaftrek’ de Nederlandse huizenmarkt verstoort. Onderzoekers vinden daarom dat deze maatregel moet worden beperkt. De aftrek vergroot volgens het IMF de risico’s die banken en huishoudens nemen. Zij adviseren de regering daarom de mogelijkheden om rente af te trekken geleidelijk te verminderen. ”Het zou helpen als daar al snel een geloofwaardige boodschap over wordt afgegeven”, aldus de economen.
 

Minister voelt er niets voor

Minister Jan-Kees de Jager van FinanciĆ«n gaf in een reactie echter aan niets te voelen voor een beperking van de hypotheekrenteaftrek. ”De huizenkoper heeft juist nu behoefte aan rust op de woningmarkt.”

Reacties zijn uitgeschakeld